Rabu, 30 Mei 2012

Snow White & The Huntsman

Assalamualaikum,


"Oh my god... Oh my god... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.. oh my god..... tak sabarnyewwwww" (gedikss giler).. Tapi itulahh ekspresi aku bila buka email nampak jemputan dari Churp Churp untuk tayangan perdana Snow White and the Hunstman. AWESOMEEE!!!!!!!!!


Thank you Churp Churp. 


Maka semalam dengan penuh excitednya sampai awal kat GSC Mid Valley beratur nk collect tix. Takper biar awal dan tunggu lama janji dapat seat yang mantop!


Sampai time.. Masuk, duduk and mata terus terpaku kat layar putih. 


Aku taknak citer sebab korang MESTI pergi tengok. MESTI ok. Sebab best!! tengok jer nie..


Suka lakonan Charlize Theron sebagai Queen Ravenna yang sangat emo.. get out!!!!!!!!!!! ngan mata terjojol keluar.. sangat convincing yang memang ko lah ratu diva divana yang sangat emo. Pastu cermin dia sangat scary ok!!! 




Kristen Stewart sebagai Snow White juga tak kurang hebat lakonannya tapi ada sesetengah scene tu macam watak bella dlm twillight la plak.. 


oh oh oh lagi satu watak yang sangatlahh annoying ialah adik Queen Ravenna iaitu Finn lakonan Sam Spruell.. rasa nak lempang2 jer muka dia.. Rambut dah la petak.. terserlah keannoyingan dia.. (pandai mamat ni berlakon)


Tak lengkap tanpa Hunstman lakonan Chris Hemsworth.. sungguh tak sangka but i love the twist.. gi tengok sendiri kenapa. Tapi lakonan dia mmg no doubt A class. Terbaekk y'alll


Jalan cerita yang sangat intense dan tabik laju laju pada Colleen Atwood sbb costume dia mmg terbaekkk. Suka semua baju yang queen Ravenna pakai.


Effect CGI yang meletopppp itu tak yah citer laa.. mcmana dorang buat perubahan wajah Queen Ravena dari tua ke muda..then watak greta menjadi tua... pastu dia merangkak rangkak keluar dari ketulan ketulan burung gagak.. .. and banyak lagi.. just name a few.


So citer banyak pun tak guna. Baik hangpa pi tengok sendir recommended sangat. 


Secara overall dari skala 1 hingga 10 dimana 1 adalah "jangan beli yang cetak rompak sekali pun" dan 10 adalah "Awesomenessss"


Aku bagi 9.9 dan bundarkan ke satu titik perpuluhan yang hampir.. kira 10 lahhh.. hikhikhik..
Nak tengok sekali lagi lahhh..

Mirror mirror on the wall, Who is the fairest of them all,

me

2 ulasan:

Rawlins byRawlins berkata...

Saya adalah sangat jeles!
Wajib teman saya tengok nanti!

Jae Hashim berkata...

ngehh ngehhh.. jom