Isnin, 12 Disember 2011

Melakukan ektibiti Musang Terbang

Pada 11hb December 2011 saya dan ahli2 Nuts R we Nuts melakukan ektibiti seperti tajuk di atas di Tmn Pertanian Bukit Cahaya Shah Alam atau kalo tak salah nama terkini ialah Tmn Botani..

Ni adalah mereka yang tidak gentar menyahut cabaran Xtreme



Selepas selesai sesi mendaftar kami diberi taklimat ttg keselamatan...Safety first kata orang....


dan memohon dari Allah agar memudahkan segala2nya



 Selepas selesai berdoa ..kitaorang pun training dulu...org kata prektis makes perfect gitu...

Then bermula adventure ngan menaiki tangga setinngi 22meter..mmg bagi yg kurang stamina macam i nie mmg mengah sikitlahh..tapi gegehkan jua diri ini... smp diatas semua penat td ilang sbb nk kena buat flying fox..perasan berbaur...nerves ada..excited pun ada..senang ckp adrenalin rush...hikhik... syok oooo bila terbang diudara...


pic ni bila i selesai terbang..kira first check point laa...


From first check point tadi ada beberapa laluan sukar dari satu pokok ke satu pokok yang lain..sama seperti aku yang baru pertama kali membuat blog..ni kira first step aku laa..mmg sukar namun ianya satu usaha yang sangat berbaloi


Mau tak berbaloi, dah macam gimnas lak aku..buat split kat atas sana....


Tapi tetap gegeh n akhirnya berjaya sampai..tapi sebenarnya ni baru half way jer hahahahahahahahahaha


dan banyak lg laluan yang mencabar tp sbb dah kena tinggal ngan photoghrapher maka xdpt nk snap...byk cabarannyer so guys kena pi try..xmahal pun ...Rm 50 jer... tp make sure book dulu yea...

bila selesai semuanya, perasaan tu hanyalah gembira sahaja...sakit, penat dan lain2 x terasa lg....siap ada yg gayat pun dah tak gayat lagi...awesome kannnn.....


SubahanaAllah alam semulajadi yang cantik, Rakan2 yang cantik dan kacak serta makanan2 yang superb...
memang best gila.....tak sabar tuk next ektibiti

Jae Hashim

2 ulasan:

Rawlins Ichigo Takashi Lutz berkata...

Tu dia...sehari dua entri dah.....kelas kau jah!

Jae Hashim berkata...

ngehngeh..dh ada bahan..xelok dibazirkn.. ;)